Ohjelmisto

Nuojuan Teatteripaja: Maatilan Elämää

Maatilan elämää:

Martan maatilalla elää useita ihan tavallisia eläimiä, joilla kaikilla on oma tehtävänsä. On kissaa, lehmää, hevosta, pässiä, kanaa ja monia muita. Kun Martta kuulee ”vuoden maatila”- tittelistä, päättää hän yrittää saada palkinnon itselleen. Toimintaa tehostetaan uudella eläimellä. Mutta mikä se on ja miten se siellä pärjää?

Tämä musiikilla höystetty maatilan minitietopakkaus kertoo, mistä kananmunat ja maito ruokapöytään tulevat, sekä avaa maalaiselämän haasteita perinteiden ja uusien tuulahdusten kohdatessa.

Kesto n.30 minuuttia. Soveltuu koko perheelle.
Käsikirjoitus ja lavalla: Tuija Nuojua
Ohjaus: Mika Nuojua
Lavastus: Sanna Siira

Liput: 6.50€ (sis. palvelumaksun).
Isommat ryhmät, päiväkodit ja koulut: 25€ (sis.palvelumaksun).
www.eteatteri.fi tai tästä!

”Maatilan elämää kotkottaa, hirnuu ja röhkii niin, että päiväkoti-ikäiset ovat aivan innoissaan. Arkinen elämä Martan maatilalla on yhtä jännittävää, realistista ja leippoisaa kuin Viirulla ja Pesosella ruotsalaisen kirjailijan ja kuvittajan Sven Nordqvistin kirjoissa.” Eeva Kauppinen 27. marraskuuta 2017, Kaleva.

Esitys on pysyvästi katsottavissa osoitteessa:
www.eteatteri.fi

Menneitä esityksiä:

Tatu Mönttinen: Matti Nykänen – Hyppy Sumuun 24.-28.6.

Matti Nykänen Hyppy Sumuun (Live-stream)


Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Yli 40 esitystä ympäri Suomea ja eurooppaa. Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen
Lavalla: Tatu Mönttinen
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti
Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

Live-esitys on katsottavissa sekä Karanteeniteatterin Facebookissa että www.eteatteri.fi. eTeatteri.fi:n kautta voit ostaa myös tuki lipun ja osallistua live-esitykseen chatin kautta. Kaikkien eTeatteri.fi – katsojien kesken arvotaan 2 kpl 10€ lahjakorttia eTeatteri.fi palveluun. Tallenne jää katsottavaksi eTeatteri.fi palveluun sunnuntaihin 28.6. asti.

Live-esitys alkaa klo.19.00, mutta lähetys 18.50 tekijähaastattelulla.

Kesto 1h 45 min sisältää 10 minuutin väliajan.

Liput: 0€
Tukiliput: 5€ / 10€
http://www.eteatteri.fi

9.6-14.6.2020 Martti Suosalo & Mika Nuojua: Kiviä taskussa

Photo © Tapio Vanhatalo

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. “Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.
Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. “Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys
Marie Jones: Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets”
Rooleissa Martti Suosalo ja Mika Nuojua Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut Jyrki Seppä Äänisuunnittelu Ari-Pekka Saarikko Valosuunnittelu Teppo Saarinen

Live-stream tiistaina 9.6.2020 klo.19.00. Tämän jälkeen tallenne on katsottavissa juuri silloin kuin sinä haluat 14.6.2020 saakka. Esitys näytetään eTeatteri.fi alustalla, joka on Karanteeniteatterin uusi koti tulevaisuudessa.

Liput: 10,90€ (sis.palvelumaksu).
Kesto: 2h 20min.

Osta lippusi tästä!

5.-10.6.2020 Jarkko Tamminen -imitaatioshow ”Korona-ajan parhaat”

Suomen tunnetuimpiin imitaattoreihin kuuluva Jarkko Tamminen saapuu vierailemaan Karanteeniteatteriin. Jarkko on korona-ajan viihdyttänyt fanejaan insta-liveillä, joissa on kuunneltu fanien toiveita.

Esitys koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Esityksessä nähdään ja kuullaan imitaatioita Sauli Niinistöstä Juha Mietoon ja Antti Tuiskusta Paula Koivuniemeen.
Esityksessä käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja myös yleisö kotisohvilta pääsee osallistumaan esitykseen kommenttien ja toiveiden muodossa!!!

Showssa käytetään pientä rekvisiittaa: lakkeja, peruukkeja ja takkeja. Lauluosuudet esitetään taustanauhojen kera. Esityksen sisältö on pääosin parhaita paloja Jarkon tämän kevään Facebookin Livelähetyksistä sekä viime syksyn 2019 Jarkko Tamminen Showsta. Ilta koostuu yhdestä hieman reilun tunnin mittaisesta setistä.

Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 27.5.2020 klo.19.30! Lipun hinta 11,40€ (sis. 1,5€ palvelumaksun).
Osta lippusi ja katso esitys tästä! Suuren kysynnän vuoksi tallenne katsottavissa 10.6. asti.

21.5- 4.6.2020 Kaisa Leppänen ja Ville Myllykoski: Vain Rakkauslaulut

”Huh huh! Nimittäin ihan mielettömät fiilikset! Mistä? Höh. No susta!” – Risto: Rakkauden rock

Vain rakkauslaulut on koskettava ja hauska rakkauslauluilta.

Rakkauslaulut omistetaan lapselle, ystävälle, pysyville ja menneille puolisoille, kielletylle rakkaudelle, arkiselle rakkaudelle. Niille, jotka rakastuvat koko ajan ja niille, jotka rakastuvat vain kerran.

Musiikkiteatterin rautaiset ammattilaiset, näyttelijä Kaisa Leppänen ja pianisti Ville Myllykoski, johdattavat katsojan iloisesti musiikkigenrestä toiseen hellien ja ravistellen suomenkielisiä rakkauslauluklassikoita sekä vähemmän tunnettuja helmiä.

Esitys on viimeisen vuoden aikana vieraillut Kom-teatterissa, Turun Linnateatterissa, Savonlinnan kulttuurikellarissa sekä Kemin, Kouvolan, Kotkan, Lappeenrannan ja Oulun Kaupunginteattereissa.

Kesto 1h 10min

Tule mukaan tunnelmoimaan!

Esityksen voi katsoa Karanteeniteatterin Facebook-sivuilta 4.6.2020 asti. Esitys on ILMAINEN.

21.-31.5.2020 Martti Suosalo – Mielipuolen päiväkirja (monikameratallenne vuodelta 2012)

YKSINOIKEUDELLA Karanteeniteatterissa 21.-31.5.2020:

Martti Suosalo: MIELIPUOLEN PÄIVÄKIRJA
Monikameratallenne vuodelta 2012
Liput myyntiin tällä viikolla.

Nikolai Gogolin uudistetussa klassikkomonologissa tragiikka ja komiikka risteytyvät uskomattoman koskettavasti. Tarina luo eteemme kirkkaan kuvan siitä, miten ihmismieli alkaa järkkyä ja todellisuudentaju kaikkoaa ja ihminen alkaa valua vainoharhaisuuteen. Nykyajan termein ihminen menettää elämänhallinnan ja syrjäytyy.��

Martti Suosalo on roolissaan tunnollisena pikkuvirkamiehenä sekä hullunhauska että riipaiseva. Eräs tavanomainen työmatka muuttaa kaiken: virkamies rupeaa ymmärtämään koirien puhetta, josta seuraa oivallus salaliitosta. Vauhdikkaiden käänteiden jälkeen virkamiehelle selviää, että hän onkin Espanjan kuningas.�� Gogolin tragikoominen teksti sekä valovoimaisen Martti Suosalon samanaikaisesti hersyvä sekä riipaiseva tulkinta todellisuudentajunsa menettävästä miehestä on teatterikokemuksen arvoinen elämys.

Uusi suomennos: Anton Nikkilä
Ohjaus: Kari Paukkunen
Visualisointi: Martti Aiha
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Valosuunnittelu: Mikki Kunttu
Tallenteen kuvaus: Arto Kaivanto ja Harri Anttila
Tuotanto: KP-ideat Oy / Kulttuurikone

Liput myynnissä nyt! Osta lippusi tästä!

28.5.2020 klo.18.00. Jonna Järnefelt & Jukka Leppilampi: Olohuonepoppia

15.-31.5.2020 Maltti ja Valtti -Show

Jonna Järnefelt &Jukka Leppilampi konsertoivat duona.
Olohuonemusiikki on akustista poppia.
Tekstit Heimo Hatakka
Kaikki sävellykset Jukka Leppilampi

Lähetys alkaa klo.17.50 tekijähaastattelulla, jonka jälkeen esitys alkaa n.klo.18.00. Esitys on katsottavissa Karanteeniteatterin Facebook-sivuilla tai www.helsinkikanava.fi. Esitys on ILMAINEN.
Maltti ja Valtti ovat hurjassa vauhdissa. Lupsakat lasten liikennepuistokonstaapelit ratkovat innolla elämisen pikku koukeroita ja musisoivat. Kaksikko on todellinen ilopilleri duo ja heidän tarinansa ovat hykerryttävän hassuja. Maltin ja Valtion iloisuus tarttuu. Tärkeät liikenneasiat tulevat tutuiksi ihan vaivihkaa. Terveelliset elämäntavatkaan eivät jää vieraiksi. Kiperät tilanteet selvitetään, vaikka toisinaan eteenpäin mennään melkein rimaa hipoen. Lasten neuvot ovat veijareille apu vailla vertaa! Näiden virkaintoisten toverusten edesottamuksista ja musiikista ei vauhtia eikä vaarattomia tilanteita puutu.
Karanteeniteatterissa 15.5.2020 klo.13.00, jonka jälkeen tallenne on vuokrattavissa kahden viikon ajan 31.5.2020 saakka.

Osta liput tästä.

16.-23.5.2020 Martti Suosalo – Palvelija

Martti Suosalon ylistetty monologi livenä Karanteeniteatterissa.

Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Entä kun hermo ei enää pidä?
Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka pitää seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.
Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

Esitys 16.5.2020 klo.19.00, jonka jälkeen katsottavissa 23.5 asti.

Lipun myynti on päättynyt.

9.-23.5.2020 Aleksanterin teatteri esittää yhteistyössä Karanteeniteatterin kanssa: Minna Koskea – Luolanainen

Alussa, kauan ennen rasvaimuja, Snapchattiä, suihkurusketuksia, nännilävistyksiä ja Trumpia oli Luolanainen! Mutta kun Luolanainen tuli tietoiseksi omasta eksistenssistään ja hämäräluolista, hän huomasi, että kaikilla linnuilla ja liskoillakin on KUMPPANI!
Tule kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa mitä tutuimpia arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. Luolanainen on näyttelijäntyön virtuositeettia parhaimmillaan!
Alkuperäisteos: Emma Peirson
Konsepti: Vanessa Frost
Kaikissa rooleissa: Minna Koskela
Ohjaus: Teemu Aromaa
Suomennos: Hanna Kaila
Sovitus: Minna Koskela

Live-striimi perjantaina 9.5.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne on vuorkattavissa 23.5.2020 saakka.

Lipun myynti on päättynyt..

14.5.2020 Ella Pyhältö: Matkalla klo.17.50

Matkalla
Suvustaan huolta pitänyt äiti nousee pääosaan kotimaiseen runouteen perustuvassa esityksessä, jossa matkataan syvälle äidin ja lapsen suhteeseen. Maailma muuttuu ympärillä mutta ajasta riippumatta lapsuudessa tarvitaan hyväksyntää, huolenpitoa ja rakkautta. Eikä vanhemmuus ole koskaan ollut helppoa. Kun poika joutuu kohtaamaan maailman nurjan puolen, on äiti paikalla ja läsnä.

Esitys perustuu tunnettujen suomalaisten runoilijoiden teksteihin Eeva Kilvestä Pentti Holappaan. Runoista muodostuu polku, joka kuljettaa kertomusta eteenpäin tarjoten samaistumispintaa niin lapsuuteen kuin vanhemmuuteen. Esitys kestää noin 30 minuuttia.

Työryhmä
ROOLEISSA: Ella Pyhältö
OHJAUS: Ella Pyhältö
DRAMATISOINTI: Veikko Halmetoja

Anniina Rokka – Sotalapset

Sotalapsi voitti valtakunnallisen monologikilpailun 2018 ollen myös yleisön suosikki.

”Sotalapsi on esityksenä pieni helmi. Tuntuu, että jokin tärkeä liikahtaa tässä ja nyt.”
-Kaleva, Eeva Kauppinen 2015

Sotalapsi on koskettava teatteriesitys Oulun sotalasten omista kokemuksista. Esitys perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieralle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Lavalla: Anniina Rokka
Ohjaus: Mikko Korsulainen

Teatteriesityksen taltiointi ja leikkaus: Harri Haataja Pohjonen Productions

oikeudet: TariNoita Annina Rokka ja Oulun seudun sotalapset ry.

Kiitos paljon jo etukäteen! ❤

Karanteeniteatterin ohjelmisto 17.-19.4.2020:

Lauantaina Stella Polariksen Impro Live! klo.18.00 alkaen Stella Polariksen Facebooksivuilla: https://www.facebook.com/stellapolarisimprov/ tai jos ei ole Facebookkia, niin www.helsinkikanava.fi.

Olemme saaneet myös Oulun Teatterin näyttelijän Anniina Rokan kehutun monologin ja vuoden 2018 valtakunnallisen monologikilapilun voittajan sekä yleisön suosikin, ”Sotalapset”, tallenteen esitettäväksi tänä viikonloppuna. Tallenne tulee katsottavasksi Karanteeniteatterin Facebookkiin ja nettisivuille koko viikonlopuksi alkaen huomenna perjantaina.

Sotalapsi on koskettava teatteriesitys Oulun sotalasten omista kokemuksista. Esitys perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieralle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Ja jos ohjelmisto ja tämä kaikki miellyttää, muistakaa myös osoittaa tukenne esitykselle tai karanteeniteatterin pyörittämiselle.

Nauttikaahan teatterista ja pysykää kotosalla! ❤

KARANTEENITEATTERIN OHJELMISTO 6.-12.4.2020

10.-12.4.2020. Karanteeniteatterin Facebook.

Mari Rantasila julkaisi uuden albumin helmikuussa 2020. Sen tiimoilta hänen piti esiintyä ympäri Suomea keväällä säestäjänään muusikko/lauluntekijä Suvi Isotalo, mutta toisin kävi, koska korona! Sen sijaan hän esiintyy nyt duonsa kanssa Karanteeniteatterissa. Suvi on säveltänyt kaikki uuden levyn laulut ja sovittanut ne yhdessä tuottaja Jouni Aslak Raatikaisen kanssa. Sanat ovat Marin omaa käsialaa.Konsertti sisältää uuden albumin laulujen lisäksi myös Rantasilan aikaisempia levytyksiä vuosien varrelta. Uudella levyllä Mari päivittää + 50 naisen kuvaa sillä: ”vaikka ihminen on + 50, ei hän silti ole muumio, vaan viriili, elävä yksilö iloineen ja suruineen”. Tulossa on tunteita ja ajatuksia herättävä striimikeikka yhdessä Marin ja Suvin kanssa.

Keikka poikkeuksellisesti nähtävissä Karanteeniteatterin Facebookissa koko viikonlopun!

Kiitos paljon jo etukäteen! ❤

8.4.2020 klo.13.00

ÄKKIVÄÄRIÄ FLAMINGON SÄÄRIÄ

Esitys 8.4.2020 klo.13.00-13.30. Haastattelu 12.50 alkaen. Karanteeniteatterin Facebooksivuilla tai www.helsinkikanava.fi

HUOMIO!! 8.4.2020. STRIIMI AINOASTAAN KARANTEENITEATTERIN FACEBOOKISSA. HELSINKIKANAVA EI NÄYTÄ!

Äkkivääriä flamingon sääriä on palkittujen Suomen eturivin lausuntataiteilijoiden Jussi Lankosken ja Eero Ojalan valmistama riemukas runoesitys kaikille yli 3-vuotiaille. Rytmikkäät, monisanaiset ja nokkelat runot on poimittu Laura Ruohosen supersuosituista teoksista Allakka Pullakka (2004),Yökyöpelit (2008) sekä Tippukivitapaus (2017). Esitys on leikkisä ylistys ystävyydelle, toisten huomioimiselle ja kulinarismille sanataiteen ja esineteatterin notkeita keinoja hyväksikäyttäen.
Esityksen kesto n. 30 min