Ohjelmisto

Tervetuloa Karanteeniteatteriin! Striimilippujen lisäksi jokaiseen esitykseen on myytävänä 150 katsomopaikkaa. Esitykset Tiivistämössä (Suvilahti, Helsinki), joka on tunnelmallinen klubi, josta striimaukset toteutetaan. Nautinnollisia teatterihetkiä!

Tatu, Karanteeniteatteri

Syksyn 2022 ohjelmisto on nyt valmis! Liput ovat myynnissä. EARLY BIRD -tarjouksena katsomopaikat -5€ ja striimiliput -1,5€. Tarjous voimassa 1.8. asti.

Osta tästä lahjaksi Karanteeniteatterin aineeton ja kulttuurintäyteinen lahjakortti!

Yli 50 henkilön striimilipputilaukset info(at)karanteeniteatteri.fi

SYKSY 2022

24.11.-5.12.22 Luolanainen (tallennevuokra)

Alussa, kauan ennen rasvaimuja, Snapchattiä, suihkurusketuksia, nännilävistyksiä ja Trumpia oli Luolanainen! Mutta kun Luolanainen tuli tietoiseksi omasta eksistenssistään ja hämäräluolista, hän huomasi, että kaikilla linnuilla ja liskoillakin on KUMPPANI!
Tule kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. 
Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa mitä tutuimpia arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. 
Luolanainen on näyttelijäntyön virtuositeettia parhaimmillaan!
Alkuperäisteos: Emma Peirson
Konsepti: Vanessa Frost

Kaikissa rooleissa: Minna Koskela
Ohjaus: Teemu Aromaa
Suomennos: Hanna Kaila
Sovitus: Minna Koskela
Ääni- ja valosuunnittelu: Sam Siltavuori
Puvut: Elina VättöJärjestäjä: Jutta Pantsu
Lavastus: Työryhmä
Julistekuvan maskeeraus: Katja Partanen


Liput 15€ + palvelumaksu

Osta lippusi tästä!

14.-31.12 Korot kattoon!

Korot Kattoon, Minna Kivelä, Ria Kataja

Ria Katajan ja Minna Kivelän komedia!
Suomalainen telenovela Korot kattoon on komedia kovasta yrittämisestä ihmissuhteiden viidakossa. Luvassa on railakasta menoa, mielipuolisia käänteitä ja intensiivisiä tuijotuksia. Kymmenen hahmoa, kaksi koomikkoa. Ahmi koko kausi tunnissa.
Marja-Leena tulee ravintolaan ostamaan Facebook-kirpparimekkoa Evalta. 
Myyntihenkinen Eva saa selville, ettei Marja-Leenalla ole miestä. Eipä aikaakaan, kun Eva on perustanut valmentavan treffipalvelun ja niin alkaa Marja-Leenan treenaus ihmissuhdemarkkinoille ja intensiivivalmennus kohti villejä viettelyksiä.

Ikäraja: K-12
Narikka 3 €.
Esityksen kesto: n. 2 h (sis. väliajan)
Suositusikäraja: K-12

Live striimi 14.12. klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 31.12. asti juuri silloin kun haluat.

Striimiliput 15€ ( + palvelumaksu)
Katsomopaikat 15€ ( + palvelumaksu)


Osta lippusi tästä!

15.-19.12. Suomen Hauskinta Improa: Roope Salminen & Ernest Lawson + tähtivieras Christoffer Strandberg!

Suomen Hauskinta Improa yleisön toiveesta kahdelle keikalle Karanteeniteatteriin!
Television impro-konkarit Roope Salminen ja Ernest Lawson (Putous, Vedetään Hatusta, Älä Jäädy) vierailevat Karanteeniteatterissa. Impromusiikista vastaa hovimuusikko Olli Äkräs.

Illan tähdet ovat jo yli kymmenen vuoden ajan esiintyneet loppuunmyydyille saleille ympäri maan. Illasta toiseen yleisön eteen on noustu tietämättä lainkaan, millaisista palasista esitys tulee rakentumaan. Joka kerta, he ovat luoneet tyhjästä uniikin kokonaisuuden kullekin yleisölle.

Kun nämä palkitut ammattilaiset tuovat lavalle tuhansien improkeikkojen kokemuksensa, voi olla vaikeaa edes uskoa ettei mitään ole sovittu etukäteen. Kutsumme Sinut käyttämään mielikuvitustasi ja haastamaan esiintyjiä vaikeimmilla sketsiaiheilla ja kimuranteimmilla musiikkityyleillä.

Ilta koostuu lyhyistä kohtauksista, sketseistä ja musiikkinumeroista, joihin pyydetään aiheita, tapahtumapaikkoja, henkilöitä ja muita määreitä yleisöltä läpi illan. Sinulla on siis mahdollisuus vaikuttaa esityksen kulkuun, mutta halutessasi voit vain nauttia show’sta. Ketään yleisöstä ei oteta silmätikuksi tai raahata lavalle. Showssa yleisö turvassa ja esiintyjät pulassa! Voit osallistua esitykseen saapumalla Tiivistämölle katsomoon tai TikettiStream chatin kautta.

Live striimi 15.12. klo.19.30 , jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 19.12. asti juuri silloin kun haluat.


Kesto 2h (sis väliajan)

Striimiliput 15€ ( + palvelumaksu)
Katsomopaikat 25€ ( + palvelumaksu)


Osta lippusi tästä!

18.-31.12. Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

Karanteeniteatteri jää ansaitulle ”lepo”lomalle ja päättää syksyn ohjelmison esitykseen, josta koko homma alkoi. Esityksen tuloilla suunnitellaan ja kehitetään Karanteeniteatterin toimintaa entistä paremmaksi.

Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava näytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista? Esitystä on esitetty yli 40 kertaa ympäri Suomea ja Eurooppaa, ja se on saanut katsojat sekä kriitikot pauloihinsa!

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, kuolemasta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen
Lavalla: Tatu MönttinenÄänisuunnittelu: Juuso VolttiÄäninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

HS kritiikki 24.11.2019

Tamperelaisen arvio (2.3.2019)

Ikäraja: K-12
Narikka 3 €.
Esityksen kesto: n. 1 h 45 min (sis. väliajan)
Suositusikäraja: K-12

Live striimi 15.12. klo.19.30 , jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 19.12. asti juuri silloin kun haluat.

Kesto 2h (sis väliajan)

Striimiliput alkaen 5€ ( + palvelumaksu)
Katsomopaikat 15€ ( + palvelumaksu)


Osta lippusi tästä!

23.-31.12. Rakkauskirjeitä (Vuokratallenne)

Andrew ja Melissa ovat lapsuudenystäviä, jotka pitävät toisiinsa yhteyttä läpi vuosikymmenten kirjoittamalla kirjeitä. He elävät tahoillaan elämäänsä, rakentavat uraa ja parisuhteita, keski-ikäistyvät ja vanhenevat. Toisinaan jompikumpi ehdottaa tapaamista.

Rakkauskirjeitä on kahden hengen näytelmä, jonka rooleissa nähdään nyt yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine.

Tätä näytelmää ovat maailmalla aiemmin esittäneet lukuisat toinen toistaan kuuluisammat näyttelijät, mm. Elizabeth Taylor, Gerard Depardieu, Mia Farrow, Tom Hanks ja Mel Gibson.

Näytelmän luonteeseen kuuluu, että sitä ei missään nimessä saa opetella ulkoa, vaan esitys tapahtuu hetkessä, tässä ja nyt. Luvassa ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa.

Ikäraja: K-12
Esityksen kesto: n. 1 h 45 min (sis. väliajan)

Streamlippu 10€ ( + palvelumaksu)

Osta lippusi tästä!

23.-31.12. Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro! (Vuokratallenne)

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan.

Päinvastoin. Tuula rakastaa Cindy Crawfordia ja turvavälejä, Pirkko ei anna arvoa lastenlastensa savitöille eikä piirustuksille, eikä hän edelleenkään osaa leipoa. Tuula ja Pirkko on jätetty hankalan luonteensa vuoksi koronakaranteenin rauhaan jo hyvän aikaa sitten, ja siksi heillä on kaikki maailman aika elellä elämäänsä juuri niin kuin he itse lystäävät.

Erinäisten sattumien jälkeen Tuula ja Pirkko päättävät karistaa pölyt matkalaukuistaan, suunnata maalliset tomumajansa Finavian lippuluukulle, maksaa lentoveronsa kenties viimeisen kerran ja suunnistaa kohti Fuengirolan aurinkoista costaa. Eikä aikaakaan, kun Toron varjossa käydään tähänastisen elämän ehkä tärkeimmät keskustelut. Tällä matkalla saavat kyytiä niin Tuulan ja Pirkon tyttärien luutuneet asenteet äitejään kohtaan, kuin patriarkaattinen machokulttuurikin.
Löytyykö Fugen rannalta romanssi, ökyjahti vai Sean Conneryn rintakarva?

Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Ikäraja: K-12
Esityksen kesto: n. 2 h 15 min (sis. väliajan)
Suositusikäraja: K-12

Striimilippu 10€ ( + palvelumaksu)


Osta lippusi tästä!

23.-31.12. Ilmari Saarelainen: Parasta ennen (Vuokratallenne)

Ilmari Saarelaisen tulkitsema Parasta ennen oli Tampereen Työväen Teatterin suosituimpia esityksiä vuosina 2010-2018. Mainetta ovat täydentäneet lukuisat vierailukiertueet niin Suomessa kuin ulkomailla.

Superhauskassa yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. 
Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta.

Maku muuttuu myös. Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää. Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on… elintasoa. Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä!

Parasta ennen (Bäst Före?) sai Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 7.10.2010. Ohjaaja Riku Suokas suunnitteli myös lavastuksen ja puvustuksen. Näytelmän on käsikirjoittanut Krister Classon pohjautuen Rickard Fuchsin kirjaan ”Du ser int’ så gammal ut”, ja sen on suomentanut André Wickström.

Ikäraja: K-12
Esityksen kesto: n. 1 h 45 min (sis. väliajan)

Striimiliput 10€ ( + palvelumaksu)

Osta lippusi tästä!

23.-31.12. Voi Luoja! (Vuokratallenne)

Jumala on ahdistuksen ja epäuskon vallassa, hän tarvitsee terapiaa. 
Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan elämä ei myöskään ole taivaallisen ihanaa. Ella on moderni, akateemisesti koulutettu ihminen, joka ei usko Jumalaan. Jumalan on taas vaikea uskoa ihmiseen. 

Potilassuhde on siis perin haastava; lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä. Esitys sinkoilee tämän hetken maailmasta Raamatun tapahtumiin ja takaisin. Elämän peruskysymykset ovat olleet samat viimeiset 6000 vuotta. Kumpi on sekopäisempi: Jumala vai ihminen? Saako tälle edes nauraa?

Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa.

Israelilaisen näytelmäkirjailijan Anat Govin (Oh my God) näytelmässä käsitellään koko länsimäisen ihmisen alitajunta. Näytelmä on myös häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä. Onko lopulta kysymys Jumalasta vai ihmisestä?


Suomen kantaesitys oli 8.2.2020 Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa. SE on yhteistuotanto Tampereen Työväenteatterin kanssa.

Näyttämöllä: Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo, Ari Kauppila Ohjaus: Taru Mäkelä Teksti: Anat Gov Suomennos: Raija TalvioLavastus ja valosuunnittelu: Max Wikström Pukusuunnittelu: työryhmä Äänisuunnittelu: Tommi Koskinen Videot: Max Wikström ja Teijo Pellinen Maskeerauksen suunnittelu: Mari Lehto Valokuvat: Juuso Westerlund.

Ikäraja: K-12
Esityksen kesto: n. 2 h (sis. väliajan)
Striimilippu 10€ (+ palvelumaksu)


Osta lippusi tästä!