Ohjelmisto

Kevään 2021 ohjelmisto on valmis. Striimilippujen lisäksi jokaiseen esitykseen on myytävänä 80 katsomopaikkaa (turvavälein) heti kun rajoitukset ne sallivat. Nautinnollisia teatterihetkiä!

Tatu, Karanteeniteatteri

SYKSY 2021

23.-30.9.21 Martti Suosalo & Sanna -Kaisa Palo: Voi luoja 


Jumala on ahdistuksen ja epäuskon vallassa, hän tarvitsee terapiaa. Psykoterapeuttina toimivan yksinhuoltajan elämä ei myöskään ole taivaallisen ihanaa. Ella on moderni, akateemisesti koulutettu ihminen, joka ei usko Jumalaan. Jumalan on taas vaikea uskoa ihmiseen. Potilassuhde on siis perin haastava; lopulta on hyvin epäselvää, kuka terapoi ja ketä. Esitys sinkoilee tämän hetken maailmasta Raamatun tapahtumiin ja takaisin. Elämän peruskysymykset ovat olleet samat viimeiset 6000 vuotta. Kumpi on sekopäisempi: Jumala vai ihminen? Saako tälle edes nauraa?

Martti Suosalon esittämä Jumala on väsynyt, masentunut, mielensä vähän väliä pahoittava valkoinen, keski-ikäinen mies. Sanna-Kaisa Palon esittämän psykoterapeutti Ellan elämässä on pettymyksiä ja epätoivoa, mutta yksi asia on hänelle varmaa: mihinkään jumalaan hän ei usko; paitsi ehkä itseltään salaa.

Israelilaisen näytelmäkirjailijan Anat Govin (Oh my God) näytelmässä käsitellään koko länsimäisen ihmisen alitajunta. Näytelmä on myös häpeämätön, törkeä komedia ennakkoluuloista ja vihamielisistä väärinkäsityksistä kahden yksilön välillä. Onko lopulta kysymys Jumalasta vai ihmisestä?

Näyttämöllä Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo, Ari Kauppila
Ohjaus Taru Mäkelä
Teksti Anat Gov
Suomennos Raija Talvio
Lavastus ja valosuunnittelu Max Wikström
Pukusuunnittelu työryhmä
Äänisuunnittelu Tommi Koskinen
Videot Max Wikström ja Teijo Pellinen
Maskeerauksen suunnittelu Mari Lehto
Valokuvat Juuso Westerlund

Kantaesitys Espoon Kaupunginteatterissa 8.2.2020. Tuotantoyhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri.

Live-striimi 23.9. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 30.9. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

30.9-7.10.21 Roope Salminen & Ernest Lawson vierailijana Christoffer Strandberg

Television impro-konkarit Roope Salminen ja Ernest Lawson (Putous, Vedetään Hatusta, Älä Jäädy) vierailevat Karanteeniteatterissa, vieraanaan näyttelijä Christoffer Strandberg. Impromusiikista vastaa hovimuusikko Olli Äkräs.

Illan tähdet ovat jo yli kymmenen vuoden ajan esiintyneet loppuunmyydyille saleille ympäri maan. Illasta toiseen yleisön eteen on noustu tietämättä lainkaan, millaisista palasista esitys tulee rakentumaan. Joka kerta, he ovat luoneet tyhjästä uniikin kokonaisuuden kullekin yleisölle.


Kun nämä palkitut ammattilaiset tuovat lavalle tuhansien improkeikkojen kokemuksensa, voi olla vaikeaa edes uskoa ettei mitään ole sovittu etukäteen. Kutsumme Sinut käyttämään mielikuvitustasi ja haastamaan esiintyjiä vaikeimmilla sketsiaiheilla ja kimuranteimmilla musiikkityyleillä.

Ilta koostuu lyhyistä kohtauksista, sketseistä ja musiikkinumeroista, joihin pyydetään aiheita, tapahtumapaikkoja, henkilöitä ja muita määreitä yleisöltä läpi illan. Sinulla on siis mahdollisuus vaikuttaa esityksen kulkuun, mutta halutessasi voit vain nauttia show’sta. Ketään yleisöstä ei oteta silmätikuksi tai raahata lavalle. Showssa yleisö turvassa ja esiintyjät pulassa!

Live-striimi 30.9. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 7.10. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput 15€ (alkaen sisältää palvelumkasun)

Osta lippusi tästä!

14.-18.10.21 Red Nose Company: Babylon – rohkea komedia vallasta

Nyt on mahdollisuus nähdä striiminä vuoden 2018 teatteritapaus, joka on hurmannut yleisön ja kriitikot ensi-illasta alkaen ympäri Suomen. Esitys nähtiin myös Tampereen Teatterikesässä 2019. Hykerryttävän hauska Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Esityksessä Babylon (Minna Puolanto) haluaa ratkaista kaikki valtaan liittyvät ydinkysymykset. Tässä häntä auttaa palvelija Ré (Hanna Seppä). Klovnit tuovat näyttämölle omakohtaisten kokemustensa lisäksi monenlaisia valtikan heiluttajia Madonnasta Ronaldoon ja Katariina Suuresta omahyväisiin diktaattoreihin. Marielle Eklund-Vasaman ohjaama esitys antaa rohkean ja tuoreen puheenvuoronsa edelleen ajankohtaiseen #metoo -vallankumoukseen.

Arvioita ja katsojakommentteja:
꙳꙳꙳꙳꙳ Täysosuma. – Helsingin Sanomat
Babylon-klovni iskee lujaa vallankäytön ytimeen. – – Karnevalistinen pihtiote näyttää mitätöinnin, seksuaalisen häirinnän ja kiusaamisen kaikessa julmuudessaan, ja kuitenkin klovnerian synnyttämä nauru myös vapauttaa. – Irmeli Haapanen, Turun Sanomat
Mä itkin ja nauroin ja itkin ja nauroin. Ihan huikea! – katsoja
Esitys on ilottelevan feministinen, suorapuheinen ja julmetun hauska. – YLE, Tuula Viitaniemi
Erinomainen. Katsojia kuljetetaan tunneskaalan ääripäissä hypnoottisella tavalla. – JR Leskinen, Kauppalehti

TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus ja esitysdramaturgia Minna Puolanto, Marielle Eklund-Vasama ja muu työryhmä
Ohjaus Marielle Eklund-Vasama
Näyttämöllä Minna Puolanto ja Hanna Seppä
Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku
Pukusuunnittelu Virve Balk
Valokuvat Mark Sergeev
Tuotanto Red Nose Company
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa. Ensi-ilta oli Kanneltalossa, Helsingissä 19.9.2018.

Live-striimi 14.10. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 18.10. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

22.-29.10.21 Martti Suosalo: Mielipuolen Päiväkirja (tallenne)

TOIVE-UUSINTA!
Martti Suosalo: MIELIPUOLEN PÄIVÄKIRJA 
Monikameratallenne vuodelta 2012

Nikolai Gogolin uudistetussa klassikkomonologissa tragiikka ja komiikka risteytyvät uskomattoman koskettavasti. Tarina luo eteemme kirkkaan kuvan siitä, miten ihmismieli alkaa järkkyä ja todellisuudentaju kaikkoaa ja ihminen alkaa valua vainoharhaisuuteen. Nykyajan termein ihminen menettää elämänhallinnan ja syrjäytyy.

Martti Suosalo on roolissaan tunnollisena pikkuvirkamiehenä sekä hullunhauska että riipaiseva. Eräs tavanomainen työmatka muuttaa kaiken: virkamies rupeaa ymmärtämään koirien puhetta, josta seuraa oivallus salaliitosta. Vauhdikkaiden käänteiden jälkeen virkamiehelle selviää, että hän onkin Espanjan kuningas. Gogolin tragikoominen teksti sekä valovoimaisen Martti Suosalon samanaikaisesti hersyvä sekä riipaiseva tulkinta todellisuudentajunsa menettävästä miehestä on teatterikokemuksen arvoinen elämys.

Uusi suomennos: Anton Nikkilä
Ohjaus: Kari Paukkunen
Visualisointi: Martti Aiha
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo  
Valosuunnittelu: Mikki Kunttu 
Tallenteen kuvaus: Arto Kaivanto ja Harri Anttila
Tuotanto: KP-ideat Oy / Kulttuurikone

Live-striimi 22.10. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 29.10. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Striimiliput alkaen 11,5€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

28.10.-4.11 Ilmari Saarelainen: Parasta ennen

Ilmari Saarelaisen tulkitsema Parasta ennen oli Tampereen Työväen Teatterin suosituimpia esityksiä vuosina 2010-2018. Mainetta ovat täydentäneet lukuisat vierailukiertueet niin Suomessa kuin ulkomailla.

Superhauskassa yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä ihan kaiken. Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi… Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta.

Maku muuttuu myös. Jos ajattelit nelikymppisenä katsoa uudestaan sen elokuvan jota rakastit parikymppisenä, niin älä! Se ei ole yhtä hyvä enää.  Ja muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on… elintasoa. Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä!

Parasta ennen sai Suomen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 7.10.2010. Ohjaaja Riku Suokas suunnitteli myös lavastuksen ja puvustuksen. Näytelmän on käsikirjoittanut Krister Classon pohjautuen Rickard
Fuchsin kirjaan Du ser int’ så gammal ut, ja suomennus on André Wickströmin.

Live-striimi 28.10. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 4.11. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

2.-9.11.21 Broken Hearts Club

Musiikkiteatteriesitys Broken Hearts Club ei ole yksi yhtenäinen kertomus, vaan kohtauksia elämästä. Se kulkee käänteisessä aikakäsityksessä episodimaisesti alkaen rakkauden loppumisesta, kulkien käännekohtien kautta ensirakastumisen huumaavaan tunteeseen. Tarinoita siivittävät ikoniset rakkauslaulut uusin sovituksin.
Se tulee suoraan katsojan luo, tarinankerronnallisesti, ilman neljättä seinää.
Käsikirjoitustyön pohjana ja inspiraationa ovat toimineet anonyymin nettikyselyn kautta kerätyt tarinat parisuhteiden kulminaatiopisteistä, vaikeuksista ja voitoista. Tunnelmat vaihtelevat katkerasta tilityksestä naseviin kiteytyksiin ja noloista, humoristisista tilanteita syvään suruun. Rakkauden ja luopumisen muisteloihin on helppo samastua, ja niin katsojakin liittyy osaksi yhteistä tarinaa.
Me kaikki osaamme määritellä kohdan, jossa suhde muuttui peruuttamattomasti – joko parempaan tai kohti vääjäämätöntä eroa. Se maitopurkki jäi pöydälle viimeisen kerran.
Broken Hearts Club tarjoaa samaistumispinnan jokaiselle, joka on joskus ollut rakastunut.

LAVALLA
Elina Aalto, Tuomas Hautala,
Aleksi Kaufmann, Sonja Sorvola
KÄSIKIRJOITUS
Elina Aalto, Sonja Sorvola
OHJAUS
Anna Veijalainen
MUSIIKIN SOVITUS
Tuomas Hautala, Aleksi Kaufmann, Sonja Sorvola
VALO- JA ÄÄNISUUNNITTELU
Hannu Huhtala
VALOKUVAT
Heidi Bergström

Live-striimi 2.11. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 9.11. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 13,5€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

11.11.-15.11.21 Minttu sekä Ville

Kahden taitavan, palkitun, kansan tunteman ja rakastaman näyttelijän improvisaatioduetto muusikko Juha Kujanpään säestyksellä. Minttu sekä Villeä on menestyksekkäästi esitetty ympäri suomen, pohjoista Lappia lukuunottamatta. Vuodesta 2013. Yhteisen improvisaation Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen aloittivat jo 90-luvun lopulla isommassa impro-ryhmässä ”Mitä sais olla?”

Suomalaisesta ja kansainvälisestä tv:stä, teatterista, elokuvista, ”Klikkaa mua” ja ”Sorjonen”, ja ”Vino Show”- tv-sarjoista tutut Minttu Mustakallio sekä Ville Virtanen synnyttävät yleisön antamista aiheista sketsejä, tansseja, tarinoita, puheita – ja muusikko Samuli Laihon säestyksellä myös lauluja ja sydämellistä tunnelmointia. Suomeksi tai esimerkiksi kielellä, jota kukaan ei vielä osaa. Minttu sekä Ville naurattavat vaikkapa kertomuksella reikäisestä verhosta, poliittisesta elefantista tai koskettavat improvisoiduilla lauluillaan esimerkiksi salaperäisestä viemäristä tai juurikeksitystä ruokalajista. Käsittelemme sisällössä kuhunkin aikaan ja iltaan sopivia aiheita, tätä päivää tai historiaa, aiheet lauluihin ja eri improtekniikkoja käyttäen hetkessä tuotettuihin sketseihin pyydämme yleisöltä, joten esitys synnyttää vuokovaikutusta.


Live-striimi 11.11. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 15.11. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

19.-26.1121. Timo Väntsi: Ole mun Querelle (tallenne)


KARANTEENITEATTERI SUOSITTELEE!
Kiihkoisa nukketeatterikuvitelma

Merivoimien luutnantti S valmistautuu eläkepäiviinsä. Ennen viimeistä palkkapäiväänsä, hän joutuu yllättäen kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden. Salskeiden meripoikien salakatselu on pian ohi; luutnantti on pian omillaan ja joutuu kohtaamaan tukahduttamansa puolen itsessään.

Ole mun Querelle on kokeneen nukketeatteritaitajan Timo Väntsin kiitelty sooloteos himosta, yksinäisyydestä ja polttavasta rakkauden kaipuusta, jossa suorasukaiset eroottiset kohtaukset vaihtuvat runolliseen kieleen. Karnevalistisen kokoiset nuket, merimiesasusteet ja elävöitetyt köysivyyhdit vievät katsojan matkalle muinaisiin satamiin ja oman mielen salatuimpiin sokkeloihin. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n homoeroottinen romaani Querelle ovat esityksen keskeinen innoituksen lähde.

“Harvemmin erotiikan kuvaus näyttämöllä taipuu näin sympaattiseen ja koskettavaan muotoon”

TYÖRYHMÄ:
Konsepti, käsikirjoitus, visuaalinen toteutus ja näyttelijä: Timo Väntsi
Ohjaus ja äänisuunnittelu: Merja Pöyhönen
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Äänisuunnittelun assistentti ja tekniikan ajo: Henri Hyökyvirta
Esityksen assistentti: Kari Söderqvist
Esityksen valokuvat ja taustafondin kuva: Milla Järvipetäjä
Graafinen suunnittelu: Rami Järvipetäjä
Tuotanto: TEHDAS Teatteri

Kesto 1h (ei väliaikaa)
K–18
Kieli: suomi
Striimiliput alkaen 11,5€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

26.11.-3.12.21 Saikkua trilogia Osat 1-3 (tallenne)

Saikkua kiitos! Osa 3 – Kuvassa Kalle Pylvänäinen, Mikko Kivinen, Ville Keskinen

Yli 350  ESITYSTÄ JA 100 000 TYYTYVÄISTÄ KATSOJAA!

Saikkua, kiitos! trilogia, osat 1-3. on Stand-up koomikko Ismo leikolan ja Näyttelijä Kalle Pylvänäisen kirjoittama riemastuttava kokonaisuus, joka irvailee lähes kaikelle sairastamiseen liityvälle.

Illan aikana selviää voittaako terveyskeskuslääkäri lääkäreiden suomenmestaruuskilpailut vai korjaako potin Eiran yksityinen plastiikkatohtori. Piipahdamme luomulääkärin vastaanotolla ja kuulemme valepotilaana aktiivisesti toimivan Olavin viimeiset kuulumiset. Sairaalan ylilääkäri ja hänen orkesterinsa Duo Aspirin antaa kaikessa karuudessaan oman mausteensa esitykseen, tulkiten Ismo Leikolan jäljittelemättömällä tyylillä tehtyjä lauluja.

Kirjoittajat Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Näyttelijät: Mikko Kivinen, Ville Keskilä  ja Kalle Pylvänäinen.
Ohjaus. Otto Kanerva
Tuotanto: iltama.fi

Striimiliput alkaen 11,5€ /esitys (sisältää palvelumaksun)
Saikkupassi (kaikki kolme osaa)25€ (sisältää palvelumaksun)

Osta lippusi tästä!

2.12.-6.12.21 Stella Polaris

Täysin ennennäkemätön improvisoitu esitys, jonka esiintyjät luovat sekä striimikatsojien että liveyleisön avustuksella. Pikkujoulukauden herkullisin yllätyspaketti, joka sisältää kutkuttavia tarinoita, unohtumattomia hahmoja ja tarttuvia biisejä. Se on kuin suklaarasia, jonka saat avata jo ennen joulua – ja joka sisältää vain ne parhaimmat konvehdit!

Improvisoidussa esityksessä ei ole käsikirjoitusta tai ennalta sovittua juonta. Näyttelijät, muusikot ja valosuunnittelijat inspiroituvat tilanteesta ja saavat vaikutteita yleisön ideoista. Näin syntyy tarinoita, jotka ovat hauskoja, koskettavia, jännittäviä ja taatusti ainutkertaisia.

Stella Polaris on Helsingissä toimiva, teatterialan ammattilaisista koostuva improvisaatioteatteri, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Teatterin ohjelmisto koostuu täysin improvisoiduista esityksistä: mm. improvisoituja näytelmiä, komedioita, musikaaleja ja rikostarinoita.

Esiintyjät selviävät myöhemmin.

Live-striimi 2.12. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 6.12. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

9.12-16.12.2021 Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro


Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro! – esitys joudutaan siirtämään syksylle koronan vuoksi. Ria ja Minna eivät ole saaneet koronan aiheuttaman teattereiden sulun takia ensi-iltaa pidettyä jutulle ja teattereiden ollessa kiinni ei ole ollut harjoituspaikkaakaan, joten joudumme valitettavasti siirtämään tämän syksyyn. Uusi päivä on 18.11.21.

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta
He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan. Päinvastoin. Tuula rakastaa Cindy Crawfordia ja turvavälejä, Pirkko ei anna arvoa lastenlastensa savitöille eikä piirustuksille, eikä hän edelleenkään osaa leipoa. Tuula ja Pirkko on jätetty hankalan luonteensa vuoksi koronakaranteenin rauhaan jo hyvän aikaa sitten, ja siksi heillä on kaikki maailman aika elellä elämäänsä juuri niin kuin he itse lystäävät.

Erinäisten sattumien jälkeen Tuula ja Pirkko päättävät karistaa pölyt matkalaukuistaan, suunnata maalliset tomumajansa Finavian lippuluukulle, maksaa lentoveronsa kenties viimeisen kerran ja suunnistaa kohti Fuengirolan aurinkoista costaa. Eikä aikaakaan, kun Toron varjossa käydään tähänastisen elämän ehkä tärkeimmät keskustelut. Tällä matkalla saavat kyytiä niin Tuulan ja Pirkon tyttärien luutuneet asenteet äitejään kohtaan, kuin patriarkaattinen machokulttuurikin.
Löytyykö Fugen rannalta romanssi, ökyjahti vai Sean Conneryn rintakarva?


Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Ria Kataja ja Minna Kivelä
Valosuunnittelu: Nina Sivén
Äänisuunnitelu: Esko Paavola
Kaikissa rooleissa: Minna Kivelä ja Ria Kataja

Ikäraja: Suositusikäraja K-15
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne on vuokrattavissa 16.12. asti.
Esityksen kesto: 2 h, sis. väliaika.

Katsomopaikat: 22,5€ /20,5€ (sisältää palvelumaksun)
Liput: 15€ (sisältää palvelumaksun)
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

16.12.-23.12.21 Seela Sella ja Esko Roine: Rakkauskirjeitä

Andrew ja Melissa ovat lapsuudenystäviä, jotka pitävät toisiinsa yhteyttä läpi vuosikymmenten kirjoittamalla kirjeitä. He elävät tahoillaan elämäänsä, rakentavat uraa ja parisuhteita, keski-ikäistyvät ja vanhenevat. Toisinaan jompikumpi ehdottaa tapaamista.

Rakkauskirjeitä on kahden hengen näytelmä, jonka rooleissa nähdään nyt yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine. Tätä näytelmää ovat maailmalla aiemmin esittäneet lukuisat toinen toistaan kuuluisammat näyttelijät, mm. Elizabeth Taylor, Gerard Depardieu, Mia Farrow, Tom Hanks ja Mel Gibson.

Näytelmän luonteeseen kuuluu, että sitä ei missään nimessä saa opetella ulkoa, vaan esitys tapahtuu hetkessä, tässä ja nyt. Luvassa ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa.

Live-striimi 2.12. klo.19, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 6.12. klo.21.00 asti juuri silloin kuin sinulle sopii.

Katsomopaikat: 27,5€ /22,5€ (sisältää palvelumaksun)
Striimiliput alkaen 15€ (sisältää palvelumkasun)


Osta lippusi tästä!

23.-30.21.2021 Naurua kolmannella (tallenne)

TOIVE – UUSINTA!
Huumorimusiikin klassikot lavalla
Lavalla Martti Suosalo, Mikko Kivinen ja Otto Kanerva sekä kapellimestari Kalle Torniainen huippumuusikoineen!
Konsertissa kuullaan kaikki kotimaisen huumorimusiikin klassikot.
Suomalaisen huumorimusiikin vaiheita käsitellään humoristisin juonnoin, jotka saattavat äityä jopa pieniksi ohjelmanumeroiksi. Historian siipien havinasta huolimatta pääpaino musiikkiesityksissä on 60-luvun jälkeen syntyneissä artisteissa. Huumori herää eloon Repe Helismaan, Veikko Lavin, Jope Ruonansuun, Jaakko Tepon, Gösta Sundqvistin, Juicen, Lapinlahden Lintujen, Vesa- Matti Loirin ja Esa Pakarisen tunnetuksi tekemissä lauluissa.
Vaikka perinteitä kunnioitetaankin kovasti paljon, tyyliin ja esitystapaan vaikuttaa myös se, että laulajilla on vahva teatteritausta ja ramppihuumeeseen verrattava näyttämökokemus. Konsertti on enemmän kuin konsertti. Lavalla tullaan näkemään esimerkiksi perinteiset suomalaiset iltamat värikkäine henkilöhahmoineen, joista Martti Suosalon kylänpäällikkö tervetuliaispuheineen on koomisuudessaan suorastaan klassikkoainesta.
Tällä konserilla on ehdoton nauru- ja laatutakuu!

Ikäraja: Ikärajaton
Striimilippu 11,5€ (sisältää palvelumaksun
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

23-30.12.21 Martti Suosalo: Palvelija (tallenne)

Kuva ©Tapio Vanhatalo

TOIVE-UUSINTA!
Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Entä kun hermo ei enää pidä?

Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka pitää seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.


Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

Striimilippu 11,5€ (sisältää palvelumaksun)


Osta lippusi tästä!

Menneitä esityksiä:

6.-10.5.2021 Red Nose Company & Teatteri Quo Vadis: Juoksuhaudantie

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama ovat kiertäneet Suomea jo seitsemän vuoden ajan tällä kulttimaineeseen nousseella esityksellä Juoksuhaudantie on hurmannut sekä kriitikot että monenikäiset yleisöt.

Kari Hotakaisen Finlandia-palkittu romaani kertoo rakkaudesta, parisuhteesta ja suomalaisesta omakotitalounelmasta. Red Nose Companyn versiossa nousevat esiin tarinan kepeämmät sävyt. Tarinaa rytmittävät näyttelijöiden upeat tulkinnat rock-klassikoista: U2:sta Neil Youngiin ja Johnny Cashiin. Esityksen on ohjannut Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.

”Kiitos hulvattomasta, monitasoisesta riemupommista” -katsojakommentti
”En ole ikinä nauranut teatterissa näin paljon.” -katsojakommentti

Ikäraja: Suositusikäraja K-14
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne on vuokrattavissa 10.5.21. asti.
Esityksen kesto: 2 h, sis. väliaika.
Liput: 12€ + palvelumaksut
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

26.4-3.5.2021 Karanteeniteatterin Muksufestarit!

Karanteeniteatteri haluaa muistaa 1-vuotisjuhlissaan myös niitä kaikista tärkeimpiä eli lapsia!
Luvassa kolme ihanaa tallennetta, jotka ovat vuokrattavissa viikon ajan juuri silloin kuin lapsille parhaiten sopii. Tallenteen voi vuokrata yksittäin tai voit myös nauttia kaikki kolme hankkimalla festaripassin.


Liput:
Festivaalipassi — Peruslippu
25 € / lippu
Festivaalipassi — Perhepassi (vapaaehtoinen)
50 € / lippu
Yksittäinen lippu
10 € / lippu (sis.palvelumaksun)
Perhelippu
20 € / lippu (vapaaehtoinen, sis.palvelumaksun)
Päiväkodit & koulut: 
30€ / esitys

75€ / Festivaalipassi

Osta liput tästä!

15.-22.4.2021 ”Turvamies” – Helsingin Kaupunginteatterin syksyn 2021 ensi-illan ainutlaatuinen ennakko-striimi Karanteeniteatterissa!

Helsingin Kaupunginteatteri – Turvamies – Kuvassa Katja Küttner ja Martti Suosalo – Kuva Robert Seger

Räiskyvä kotimainen komedia

Tilannekomiikkaa ja huikeaa näyttelijäntyötä komedian suvereeneilta taitajilta.

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys.
Pasi Lampela Turvamies
Rooleissa: Martti Suosalo ja Katja Küttner
Ohjaus: Pasi Lampela
Dramaturgi: Ari-Pekka Lahti
Lavastus: Max Wikström
Puvut: Työryhmä
Valosuunnittelu: Max Wikström ja Paavo Kykkänen
Äänisuunnittelu: Jaakko Virmavirta
Koreografia: Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö Ensi-ilta syksyllä 2021 Arena-näyttämöllä Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner

Varakkaan teollisuussuvun raikuli-poika Antti Granqvist (Martti Suosalo) on ehkä ikääntyvä mutta ei tippaakaan menoaan jarrutteleva donjuan. Nyt edessä on kuitenkin äkkipysähdys: Antin perhettä kiristetään, heidän henkeään uhataan, ja Antti saa oman turvamiehen (Katja Küttner).

Millaisia haasteita syntyy, kun vapau – teensa rakastunut hedonisti Antti ja ammattiylpeä raskaan työn raataja Mirka joutuvat viettämään aikaa neljän seinän sisällä? Fyysinen etäisyys on lyhyt, henkinen taas valovuosien mit – tainen. Tunteet räiskyvät, sanansäilä sivaltaa, ja keinot kovenevat tunti tun – nilta. Mutta kun tarpeeksi vaikeaan paikkaan joudutaan, on vastakohtien sijaan tärkeämpää nähdä kaikki se, mikä meitä yhdistää.

Livestriimi 15.4.2021. klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokralla 22.4. asti. Liput alkaen 12€ + palvelumaksu.


Osta lippusi tästä!

1.-8.4.2021 Karanteniteatterin 1-vuotis juhlaesitys: Kiviä Taskussa

KIVI€ TASKUSSA Helsingin Kaupunginteatteri, Teatteristudio Pasila Ensi-ilta 24.10.2002 Kuvassa: Martti Suosalo ja Mika Nuojua Photo © Tapio Vanhatalo

Karanteeniteatterin 1-vuotis syntymäpäiväjuhlan kunniaksi vierailemaan saapuu Karanteeniteatterin historian ylivoimaisesti toivotuin esitys:
Kivä Taskussa!

Live stream to 1.4.2021 klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 8.4.2021 asti.

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. ”Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.
Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. ”Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys Marie Jones: Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets”
Rooleissa Martti Suosalo ja Mika Nuojua
Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut Jyrki Seppä
Äänisuunnittelu Ari-Pekka Saarikko
Valosuunnittelu Teppo Saarinen

Liput alkaen 12€ + palvelumaksu.
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

24.3.2021 & 25.3. – 29.3.2021. Stella Polaris

Stella Polariksen Improvisoitu Kevätspektaakkeli on kauden riemukkain jäänsärkijä, joka tuo vuorovaikutteisen esityksen sinne missä sinäkin olet. Katso ja osallistu esityksen tekoon kotisohvalta, pyykkiä ripustaessa tai vaikka pilkillä kököttäessä. Esityksessäkin saattaa tapahtua ihan mitä tahansa!

Improvisoidussa esityksessä ei ole käsikirjoitusta tai ennalta sovittua juonta. Näyttelijät, muusikot ja valosuunnittelijat inspiroituvat tilanteesta ja saavat vaikutteita yleisön ideoista. Näin syntyy tarinoita, jotka ovat hauskoja, koskettavia, jännittäviä ja taatusti ainutlaatuisia/ainutkertaisia.

Ke 24.3.2021
Näyttelijät: Annika Poijärvi, Micke Rejström, Niina Sillanpää, Elina Stirkkinen sekä muusikot Jouni Kannisto & Iiro Ollila

To 25.3.2021
Näyttelijät: Outi Mäenpää, Mikko Penttilä, Sari Siikander, Jussi Vatanen sekä muusikko Topi Korhonen

Ikäraja: Ikärajaton
Esityksen kesto: 1 h 30 min, ei väliaikaa. Esitykset alkavat klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa seuraavan viikon maanantaihin asti.
Liput: alk. 12€ + palvelumaksu
OSTA LIPPUSI TÄSTÄ!

27.2.-8.3.2021 Seela Sella seisaallaan! (vuokratallenne)

Miltä nykyajan Suomi näyttää kun sitä syynää turhia kaihtelematon ja kokemuksen karaisema kiukkuinen daami?
Leena Tamminen on kirjoittanut monologin, jonka pippurinen pääosanesittäjätär on hurmannut teatteriyleisöä ympäri Suomen.

”Kun kerrankin on lupa sanoa, niin sanotaan sitten reippaasti! Seela Sella esittää kansan syvien rivien edustajaa, joka antaa kyytiä vanhojen ihmisten väheksynnälle, nuorten palvonnalle, julkkisten latteille mielipiteille, kaikenkarvaisille elämisen ja sisustamisen ohjeille sekä taiteilijoille, jotka tätä nykyä viihtyvät liian hyvin vallanpitäjien sylissä.”
(Lähde: Tampereen Työväen Teatteri)
”Sellan esitys vetää nöyräksi. Vaatteiden ja aatteiden takaa ei paljastu pelkästään ihminen, tuntuu kuin sieltä näkyisi koko ihmisyys.

On suorastaan henkeäsalpaavaa istua keskellä yleisöjoukkoa, joka tärisyttävästä naurusta huolimatta keskittyy pidättämään hengitystään, jotta kykenisi poimimaan tarkasti näyttelijättären jokaisen äänensävyn ja huokauksen.”
(Lähde: Lauri Meri, Helsingin Sanomat 23.3.2007)
 
Teksti: Leena Tamminen
Lavalla: Seela Sella
Tarja Hakonen (Tuuba)
Ohjaus: Kari Paukkunen
Tuotanto: KP-Ideat Oy / Kulttuurikone

Ikäraja: Ikärajaton
Esityksen kesto: 1 h.
Tallenne katsottavissa 27.2. klo.12.00-8.3. klo.23.59 asti.
Liput: 10€ + palvelumaksu
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

16.-23.2.2021 Saikkua 3

Suomalainen terveydenhuolto lääkäreineen ja potilaineen on aiheena todellinen runsaudensarvi, josta riittää yhä uutta kerrottavaa ja naurut kirvoittavaa huumoria – ja nyt jos koskaan tekee hyvää saada nauraa kaikelle tälle!
Niinpä Saikkua, kiitos! ja Lisää saikkua, kiitos! -menestysesitykset saavat kaivatun jatko-osan: Saikkua, kiitos! OSA 3.
Sama tuttu hulvaton työryhmä jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin.
Otto Kanervan ohjaamaa esitystä täydentää oivallisesti itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut, joita loistavat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen tulkitsevat antaumuksella.
Tuotanto Iltama Oy
Kirjoittajat Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Näyttelijät: Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.
Ohjaus: Otto Kanerva

Ikäraja: K12
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 23.2.21. asti.
Esityksen kesto: 2 h, sis. väliaika.
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

28.1.-1.2.2021. Jukka Puotila Show!

Hekotusta ja tyylikkäitä iskuja vyön ylle ja alle
Jukka Puotilan lisäksi lavalla nähdään kymmeniä erilaisia henkilöhahmoja. Puotila loihtii näyttämölle katsojien iloksi perinteisiä hahmoja, mutta myös monia tämän hetken kuumia nimiä pintajulkkiksista poliitikkoihin. Legendaarinen show ei säästele mitään eikä ketään – kaikkein vähiten Jukka Puotilaa! Tämän huippusuositun esityksen vuosikertana on onnennumero kolmetoista. Alati eläväinen ja joka ilta erilainen yhdenmiehenshow tarjoaa naurua koko rahalla.
Pro Finlandia -mitalilla palkittu näyttelijä Jukka Puotila saavutti 60-vuoden iän syyskuussa 2015.
Esityksen suunnittelu ja toteutus ovat Taina Westin ja Jukka Puotilan yhteistyötä.

Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 1.2.2021 asti.
Esityksen kesto: 1 h 30 min, sis. väliaika.
Liput 12€ + palvelumaksu.
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

21.-28.1.2021 Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija, Eino Leino, oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan.

Näistä L. Onerva ja Aino Kallas lienevät muusista tunnetuimmat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #metoo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa ─ ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Eino Leinon eksät sai ensi-iltansa Kajaanin Runoviikoilla 2018 ja sitä on esitetty teattereissa ympäri Suomea Vuonna 2019 esitys palkittiin parhaana Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa.
”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.” – Matti Kuusela/Aamulehti 7.8.2019
”Eino Leinon eksät on todellinen täyspakkaus monologitaidetta: paljon kirpeää huumoria, kulttuurihistoriaa, patsaidenkaatoa ja muusa-käsitteen ironisointia” – Demokraatti-lehti Tampereen teatterikesässä 7.8.2019.

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Seppo Honkonen
Äänisuunnittelu: Marko Pakarinen
Sovitus ja visuaalinen ilme: työryhmä
Päähineet: Heidi Tsokkinen / Hatlantis Oy Muusien rooleissa: Pinja Hahtola

Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 28.1.21. asti.
Esityksen kesto: 1h 30min, ei väliaikaa.
Liput: 10€ + palvelumaksut.
OSTA LIPUT TÄSTÄ!

14.-21.1.2021 Pulkkinen Live!

Hyvät naiset ja herrat!
Pulkkinen Live tömäyttää klassikkosarjan hahmot nyt etänä koko komeudessaan. Uunituoreissa sketseissä mm. radiotoimittaja Osmo, nyrkkeilijä, kopiovastaava, äänimies Esko ja Sauli. Koe lähietäisyydeltä sumeilematta ovellaan seisova Pulkkinen sekä hänen ylväs paljashipiäinen vulkaaninen alkuvoimainen olemuksensa, ilman ainuttakaan harha-askelta poispäin miehisyyden lähteiltä.
Pulkkiseen ei ajanhammas iske. Nyt ollaan asian ytimessä!
Heitä vapaalle ja koe Pulkkinen -show livenä!
Ohjaus ja käsikirjoitus Jari Salmi
Rooleissa Jari Salmi ja Teemu Koskinen
Lavastus Oskari Löytönen
Puvustus: Kaisa Loponen ja Marjo Federley
”Missä Mane, vai menikö se panee…kalijat jähtyy? Halo? Nyt on pikapalaverin paikka. No wittu tämmöstä amatööritouhua taas. Pistä Elvistä tulemaan ja kovaa.”
Esityksessä käytetään ronskia kieltä.

Ikäraja: Suositusikäraja K-12
Aika: klo 19:00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 21.1.2021 asti.
Esityksen kesto: 1h 30min. sis.väliajan.
Liput 12€ + palvelumaksu.
OSTA LIPPUSI TÄSTÄ!

28.-31.12.2020 Karnevaali 2020

Karnevaali 2020 on lumoava, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka toteutettiin yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja vapaan kentän taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Teos toi näyttämölle eri ikäisiä ihmisiä tämän ajan tarinassa, jossa realistinen ja maaginen maailma esiintyvät rinta rinnan.
Tämän megaspektaakkelin primus motorina toimi päijäthämäläislähtöinen ohjaaja, näyttelijä ja muusikko Jemina Sillanpää. Tässä ainutlaatuisessa teoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Koreografeina toimivat Panu Varstala ja Inga Björn.
Teokseen on sävelletty näyttämömusiikkia akustiselle ja elektroniselle bändille, vahvoille solisteille ja moniääniselle ensemblelle. Musiikin sävellyksestä vastaa Selina Sillanpää. Mukana on myös muita huippunimiä, kuten Sipe Santapukki (mm. Apulanta-yhtye), räppäri-muusikko Tommy Lindgren ja säveltäjä- tuottaja Timo Kaukolampi. Musiikin sovituksesta ja tuottamisesta vastaa Tapio Viitasaari. Lavastus ja pukusuunnittelu Tiina Hauta-aho.
Lähes sadan hengen työryhmän teosta tähdittävät Ville Haapasalo, Osmo Haapasalo, Saima Haapasalo Lavalla nähtiin myös Lahden kaupunginteatterin näyttelijöitä, Lumos-kvartetti, Salpauksen sirkusartistikoulutuksen opiskelijoita, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro kuoronjohtaja Terhi Hildenin johdolla, paikallisia lapsia ja nuoria Harjun, Lotilan ja Mukkulan kouluista. Mukana produktiossa oli myös hiihtäjälegenda Siiri Rantanen. Karnevaali 2020 kantaesitys oli 14.2.2020 Juhani-näyttämöllä.
KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS Jemina Sillanpää
SÄVELLYS Selina Sillanpää
KARNEVAALI-TEEMAN SÄVELLYS Sipe Santapukki
MUSIIKIN SOVITUS Tapio Viitasaari
KOREOGRAFIA Panu Varstala & Inga Björn
LAVASTUS, PUKUSUUNNITTELU Tiina Hauta-aho
VALOSUUNNITTELU Harri Peltonen
ÄÄNISUUNNITTELU Jukka Vierimaa
KÄSIKIRJOITUKSEN KONSULTOINTI Taija Rautio
TUOTANNON VALMISTELU Jemina Sillanpää ja Taija Rautio
TUOTTAJA Jemina Sillanpää
Kesto: 2h
Liput 10€ (sis.palvelumaksun)
Osta Liput tästä!

Kansallisteatteri: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. 23.12.2020-1.1.2021

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
Monikameratallenne vuodelta 2017.
Mielensäpahoittajana nähdään loistava Vesa Vierikko!
”Ilosia aikoja” on Mielensäpahoittajan lähtötervehdys. Uusimmassa tarinassa tuttu jäärä alkaa valmistautua lähdöistä suurimpaan. Arkusta Mielensäpahoittajalla on oma näkemyksensä. Lisäksi testamentti pitää kirjoittaa, ja siitä pitää tehdä hyvä ja yllättävä niin kuin Huovis-Veikon kolme parasta kirjaa. Mielensäpahoittaja ei tarvitse apua vanhuusajan suunnitelmiensa toteuttamiseen, sillä kyllä ei kukaan muu tee niin hyviä päätöksiä kuin Mielensäpahoittaja itse.
Kun Vesa Vierikon näyttelijäntaituruus yhdistetään Tuomas Kyrön sanankäyttöön, saadaan aikaan hauska ja koskettava matka yksinäisen miehen mielenmaisemaan. Unenomainen, puhutteleva teatteriesitys kertoo vanhuudesta, hyväksymisestä ja perheyhteyden uudelleenlöytämisestä.
”Niin minä mieleni pahoitin kun teatteriin jouduin.”
ROOLEISSA Tero Koponen, Ilja Peltonen, Maruska Verona ja Vesa Vierikko
MUUSIKKO Samuli Laiho
OHJAUS JA DRAMATISOINTI Mika Myllyaho
LAVASTUS Kati Lukka
PUKUSUUNNITTELU Tarja Simonen
MUSIIKKI Samuli Laiho
VALOSUUNNITTELU Ville Toikka
ÄÄNISUUNNITTELU Esa Mattila
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Petra Kuntsi
ENSI-ILTA 21.9.2016
Esityksen kesto n. 2h.
Tuotanto: Storico Oy / DreamMill Oy
Liput: 10€ + palvelumaksu

Osta liput tästä!

16.-23.12.2020 Stella Polariksen Improvisoitu Jouluspektaakkeli 

Stella Polariksen Improvisoitu Jouluspektaakkeli 
Täysin ennennäkemätön improvisoitu esitys, jonka esiintyjät luovat sekä striimikatsojien että liveyleisön avustuksella. Pikkujoulukauden herkullisin yllätyspaketti, joka sisältää kutkuttavia tarinoita, unohtumattomia hahmoja ja tarttuvia biisejä. Se on kuin suklaarasia, jonka saat avata jo ennen joulua – ja joka sisältää vain ne parhaimmat konvehdit!
 
Improvisoidussa esityksessä ei ole käsikirjoitusta tai ennalta sovittua juonta. Näyttelijät, muusikot ja valosuunnittelijat inspiroituvat tilanteesta ja saavat vaikutteita yleisön ideoista. Näin syntyy tarinoita, jotka ovat hauskoja, koskettavia, jännittäviä ja taatusti ainutkertaisia.

Stella Polaris on Helsingissä toimiva, teatterialan ammattilaisista koostuva improvisaatioteatteri, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Teatterin ohjelmisto koostuu täysin improvisoiduista esityksistä: mm. improvisoituja näytelmiä, komedioita, musikaaleja ja rikostarinoita.
 
16.12. klo 19.00, jonka jälkeen tallenne on vuokrattavissa 23.12. klo 23.59 asti (vuokra-aika päättyy 21.00).
 
Näyttelijät: 
Teijo Eloranta, Mikko Penttilä, Elina Stirkkinen.
 
Muusikot:
Topi Korhonen
 
Valoimprovisoijat:
Ainu Palmu, Jyri Suominen

Liput myyntiin pian!

Esitykseen myynnissä striimilippujen lisäksi myös 80 katsomopaikkaa!

24.-7.12.11.2020. Lisää saikkua, kiitos!

Suositun esityksen jatko- osa!

Saikkua, kiitos esitys on kiertänyt ympäri Suomea, esitetty yli 350 kertaa ja sen on nähnyt yli 100 000 katsojaa. Kiitos kaikille katsojille, meillä kaikilla on ollut todella hauskaa! 

Huomasimme, että vielä ei ole aihettamme ammennettu tyhjiin. Vielä on paljon kerrottavaa suomalaisesta terveydenhuollosta, lääkäreistä, hoitajista, potilaista, sairauksista ja ennakkoluuloista Ja mitähän hauskaa SOTE-uudistus tuo tullessaan, kun jo pelkkä valmistelu on ollut silkkaa farssia?! 

Siksi syksyllä 2017 sai ensi-iltansa Saikkua kiitos esityksen jatko-osa Lisää Saikkua Kiitos. Meno vain parani ja vauhti kiihtyi, kun pääsimme tutkimaan uusia aiheita! Toki mukana on myös vanha tuttu Duo Aspirin Ismo Leikolan laulujen ainutlaatuisena tulkitsijana. Ja mitähän tehtäviä lääkärit tällä kertaa saavat Vuoden lääkäri-kisassa? Paljon on siis uutta ja tutkimatonta materiaalia. Miten muuten voisi ollakaan, onhan aihe ehtymätön. Siis tervetuloa Lisää Saikkua Kiitos esitykseen, aihe on vakava, siksi sille on syytäkin nauraa makeasti! On sille naurettukin ja nauru senkun jatkuu!

Lavalla: Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen
Käsikirjoitus: Työryhmä
Laulut: Ismo Leikola
Ohjaus: Otto Kanerva ja työryhmä
Tuotanto: Iltama Oy/ iltama.fi

Esitys 24.11.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 7.12.2020 asti.

Osta liput tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 80 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki

2.-7.12.2020. Niina Hosiasluoma: Minä olen Hossu.

Minä olen Hossu on keski-ikäisen komediennen hysteerisen omaelämänkerrallinen show. Puhutaan yksin ja yksinäisyydestä, vaikkei koronakevät niihin asioihin juurikaan vaikuttanut. 
Tässä välitilinpäätöksessä nähdään haaroja, tapsuttelua ja juomataukoja, sekä yksi dramaattinen valotilanne. Lisäksi kuullaan itkua, häpeää ja jonkin verran itsetyytyväisyyttä.  
 
Niina Hosiasluoma on 50-vuotias näyttelijä, klovni ja komedienne, jonka Näyttelijäliitto palkitsi Vuoden teatterinäyttelijä -tittelillä 2017. Hän on saanut oppinsa Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Helsingissä. Hän innostuu yhä uusista haasteista naiivin nuorukaisen tapaan. Juhlaesitystä suunnitellessaan hän vaikuttui brittiklovni Jamie C. Woodin esityksistä. Tämä on Hossun unelman toteutuma, tosin ilman punaista nenää. 

Ohjaus: Minna Kivelä
Näyttämöllä: Niina Hosiasluoma
Äänisuunnittelu: Tuukka Pasanen
Dramaturginen apu: Akse Pettersson
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen 

Esitys 2.12.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 6.12.2020 asti.
Osta liput tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 80 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki

18.-22.11.2020 Hanna Vahtikari & Marzi Nyman: Kuin raivo äiti

5.-8.11.2020. Saikkua, kiitos! 

Kaikilla on äiti ja mielipide siitä millainen hänen pitäisi olla. Saako äiti olla temperamenttinen, impulsiivinen, järjetön, ailahtelevainen, mutta silti äiti ja hyvä sellainen?

”Kuin raivo äiti” on kipeän hauska ja rehellinen kuvaus erään äidin elämästä, tarina tempoilevasta ylisuorittajasta, joka kilpailee kellon kanssa ja heittelee hampurilaisia seinään. “Kuin raivo äiti” on näyttelijä Hanna Vahtikarin kirjoittama näyttämöteos, joka paljastaa äitiyden kaikki puolet: arjen hillittömyyden, äärirajoilla piilevän huumorin, padotun aggression ja kaiken takana loistavan rakkauden. Näyttämöllä Vahtikarin kanssa nähdään säveltäjä ja muusikko Marzi Nyman, joka vastaa esityksen musiikista.

Esitys tarjoaa uuden tulokulman: ihmisäiti. Hän on ennenkaikkea ihminen, joka sattuu myös olemaan äiti.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Hanna Vahtikari
Sävellys ja äänisuunnittelu: Marzi Nyman
Valosuunnittelu ja videoprojisoinnit: Anna Rouhu
Puvustus: Riitta-Maria Vehman
Lavastus: työryhmä


Esitys 18.11.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 22.11.2020 asti.

Osta lippusi tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 80 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki
Yli 350  ESITYSTÄ JA 100 000 TYYTYVÄISTÄ KATSOJAA!

Saikkua, kiitos! on Stand-up koomikko Ismo leikolan ja Näyttelijä Kalle Pylvänäisen kirjoittama riemastuttava esitys, joka irvailee lähes kaikelle sairastamiseen liityvälle.

Illan aikana selviää voittaako terveyskeskuslääkäri lääkäreiden suomenmestaruuskilpailut vai korjaako potin Eiran yksityinen plastiikkatohtori. Piipahdamme luomulääkärin vastaanotolla ja kuulemme valepotilaana aktiivisesti toimivan Olavin viimeiset kuulumiset. Sairaalan ylilääkäri ja hänen orkesterinsa Duo Aspirin antaa kaikessa karuudessaan oman mausteensa esitykseen, tulkiten Ismo Leikolan jäljittelemättömällä tyylillä tehtyjä lauluja.

Kirjoittajat Ismo Leikola ja Kalle Pylvänäinen
Näyttelijät: Mikko Kivinen, Ville Keskilä  ja Kalle Pylvänäinen.
Ohjaus. Otto Kanerva
Tuotanto: iltama.fi

Esitys 5.11.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 8.11.2020 asti.

Osta liput tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 80 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki

22.-25.10.2020. Teatteri Vantaa: Seitsämän veljestä – taskussa

Aleksis Kiven kirjoittamassa klassikossa kuvataan kasvutarinaa nuoruusajan kommelluksista aikuisuuteen. Tarina on täynnä draamaa, jännitystä ja komiikkaa. 

Esityksessä seikkaillaan Jukolassa, Impivaarassa, Toukolan metsissä ja muilla kirjasta tutuilla paikoilla.
Tutustumme myös ankaraan lukkariin lukutunteja pitämässä sekä naapurin Venlaan, jota veljekset havittelevat Jukolan emännäksi. Kaksi näyttelijää esittää veljesten tarinan 45 minuutissa kertomalla
ja näyttelemällä tärkeimmät kohtaukset käyttäen jo keskiajalta tunnettua Mysteerio Buffo-menetelmää. Näyttelijä siirtyy roolistatoiseen rytmiä, painotusta ja päähinettä vaihtamalla.

Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen julkaisusta tuli kuluneeksi 150 vuotta helmikuussa 2020.

Dramatisointi ja ohjaus: Mira Kivilä
Näyttelijät: Anne Nielsen ja Teemu Koskinen
Tuotanto: Teatteri Vantaa

Ikäsuositus: alakouluikäisistä (alkaen 3 lk.) aikuisikäisiin.

Esitys 22.10.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 25.10.2020 asti.

Osta liput tästä!

8.-11.10.2020 klo.19.00 Elvi S. – Huomisen tekijä

KOM-teatterin aulassa ensi-iltansa saanut ja kriitikoiden kehuma Elvi S. on Elvi Sinervon runoista tehty äänellisesti omalakinen ja hurjakin teos.

Nyt ei lausuta runoja, nyt puhutaan, kuiskataan, uskoudutaan, viekoitellaan, lauletaan, agitoidaan, tunnustetaan rakkautta ja raivotaan. Näyttelijät muodostavat trion, joka tutkii puheen ja laulun risteyskohtia, leikkii runojen rytmillä ja soinnilla. Äänellinen apparaatti, ihminen, käy teoksessa rajoillaan, niin kuin kävi runojen kirjoittajakin.

Poliittisen vankeuden aika 1940-luvulla erotti Elvi Sinervon kolmeksi vuodeksi puolisostaan ja pienestä lapsestaan. Tästä eristyksestä Sinervo ei palannut samana ihmisenä.

Vaikka Elvi Sinervon on työväenluokan runoilija, hänen runojensa ytimessä on ajallisen ja paikallisen poliittisen tilanteen ylittävä julistus ihmisen vastuusta tulla ihmiseksi, kaikessa sen painavuudessa, keveydessä ja syvyydessä.

NÄYTTÄMÖLLÄ: Malla Kuuranne, Ella Pyhältö, Hanna Raiskinmäki
RUNOT: Elvi Sinervo
ELVI SINERVON RUNOISTA DRAMATISOINUT: Heini Junkkaala
OHJAUS: Heini Junkkaala
DRAMATURGIA: Elina Snicker
ÄÄNISUUNNITTELU: Joonas Outakoski
LAVASTUS- JA PUKUSUUNNITTELU: K Rasila

Esitys 8.10.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 11.10.2020 asti.

Osta liput tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 50 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki

23.-27.9.2020 Martti Suosalo – Palvelija

Martti Suosalon ylistetty monologi palaa Karanteeniteatteriin.

Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Entä kun hermo ei enää pidä?
Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka pitää seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.
Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Näytelmä tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

Esitys 23.9.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne vuokrattavissa 27.9. asti. Liput myynnissä nyt!

Osta lippusi tästä!
Esitykseen on striimilippujen lisäksi myynnissä 80 katsomopaikkaa (turvavälein).
Esitys tapahtuu Tiivistämössä, Suvilahdessa.
Osoite: Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki

Tatu Mönttinen: Matti Nykänen – Hyppy Sumuun 24.-28.6.

Matti Nykänen Hyppy Sumuun (Live-stream)


Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Yli 40 esitystä ympäri Suomea ja eurooppaa. Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen
Lavalla: Tatu Mönttinen
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti
Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

Live-esitys on katsottavissa sekä Karanteeniteatterin Facebookissa että www.eteatteri.fi. eTeatteri.fi:n kautta voit ostaa myös tuki lipun ja osallistua live-esitykseen chatin kautta. Kaikkien eTeatteri.fi – katsojien kesken arvotaan 2 kpl 10€ lahjakorttia eTeatteri.fi palveluun. Tallenne jää katsottavaksi eTeatteri.fi palveluun sunnuntaihin 28.6. asti.

Live-esitys alkaa klo.19.00, mutta lähetys 18.50 tekijähaastattelulla.

Kesto 1h 45 min sisältää 10 minuutin väliajan.

Liput: 0€
Tukiliput: 5€ / 10€
http://www.eteatteri.fi

9.6-14.6.2020 Martti Suosalo & Mika Nuojua: Kiviä taskussa

Photo © Tapio Vanhatalo

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. “Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.
Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. “Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys
Marie Jones: Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets”
Rooleissa Martti Suosalo ja Mika Nuojua Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut Jyrki Seppä Äänisuunnittelu Ari-Pekka Saarikko Valosuunnittelu Teppo Saarinen

Live-stream tiistaina 9.6.2020 klo.19.00. Tämän jälkeen tallenne on katsottavissa juuri silloin kuin sinä haluat 14.6.2020 saakka. Esitys näytetään eTeatteri.fi alustalla, joka on Karanteeniteatterin uusi koti tulevaisuudessa.

Liput: 10,90€ (sis.palvelumaksu).
Kesto: 2h 20min.

Osta lippusi tästä!

5.-10.6.2020 Jarkko Tamminen -imitaatioshow ”Korona-ajan parhaat”

Suomen tunnetuimpiin imitaattoreihin kuuluva Jarkko Tamminen saapuu vierailemaan Karanteeniteatteriin. Jarkko on korona-ajan viihdyttänyt fanejaan insta-liveillä, joissa on kuunneltu fanien toiveita.

Esitys koostuu sekä puhe- että lauluimitaatioista. Esityksessä nähdään ja kuullaan imitaatioita Sauli Niinistöstä Juha Mietoon ja Antti Tuiskusta Paula Koivuniemeen.
Esityksessä käydään läpi ajankohtaisia aiheita ja myös yleisö kotisohvilta pääsee osallistumaan esitykseen kommenttien ja toiveiden muodossa!!!

Showssa käytetään pientä rekvisiittaa: lakkeja, peruukkeja ja takkeja. Lauluosuudet esitetään taustanauhojen kera. Esityksen sisältö on pääosin parhaita paloja Jarkon tämän kevään Facebookin Livelähetyksistä sekä viime syksyn 2019 Jarkko Tamminen Showsta. Ilta koostuu yhdestä hieman reilun tunnin mittaisesta setistä.

Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 27.5.2020 klo.19.30! Lipun hinta 11,40€ (sis. 1,5€ palvelumaksun).
Osta lippusi ja katso esitys tästä! Suuren kysynnän vuoksi tallenne katsottavissa 10.6. asti.

21.5- 4.6.2020 Kaisa Leppänen ja Ville Myllykoski: Vain Rakkauslaulut

”Huh huh! Nimittäin ihan mielettömät fiilikset! Mistä? Höh. No susta!” – Risto: Rakkauden rock

Vain rakkauslaulut on koskettava ja hauska rakkauslauluilta.

Rakkauslaulut omistetaan lapselle, ystävälle, pysyville ja menneille puolisoille, kielletylle rakkaudelle, arkiselle rakkaudelle. Niille, jotka rakastuvat koko ajan ja niille, jotka rakastuvat vain kerran.

Musiikkiteatterin rautaiset ammattilaiset, näyttelijä Kaisa Leppänen ja pianisti Ville Myllykoski, johdattavat katsojan iloisesti musiikkigenrestä toiseen hellien ja ravistellen suomenkielisiä rakkauslauluklassikoita sekä vähemmän tunnettuja helmiä.

Esitys on viimeisen vuoden aikana vieraillut Kom-teatterissa, Turun Linnateatterissa, Savonlinnan kulttuurikellarissa sekä Kemin, Kouvolan, Kotkan, Lappeenrannan ja Oulun Kaupunginteattereissa.

Kesto 1h 10min

Tule mukaan tunnelmoimaan!

Esityksen voi katsoa Karanteeniteatterin Facebook-sivuilta 4.6.2020 asti. Esitys on ILMAINEN.

21.-31.5.2020 Martti Suosalo – Mielipuolen päiväkirja (monikameratallenne vuodelta 2012)

YKSINOIKEUDELLA Karanteeniteatterissa 21.-31.5.2020:

Martti Suosalo: MIELIPUOLEN PÄIVÄKIRJA
Monikameratallenne vuodelta 2012
Liput myyntiin tällä viikolla.

Nikolai Gogolin uudistetussa klassikkomonologissa tragiikka ja komiikka risteytyvät uskomattoman koskettavasti. Tarina luo eteemme kirkkaan kuvan siitä, miten ihmismieli alkaa järkkyä ja todellisuudentaju kaikkoaa ja ihminen alkaa valua vainoharhaisuuteen. Nykyajan termein ihminen menettää elämänhallinnan ja syrjäytyy.��

Martti Suosalo on roolissaan tunnollisena pikkuvirkamiehenä sekä hullunhauska että riipaiseva. Eräs tavanomainen työmatka muuttaa kaiken: virkamies rupeaa ymmärtämään koirien puhetta, josta seuraa oivallus salaliitosta. Vauhdikkaiden käänteiden jälkeen virkamiehelle selviää, että hän onkin Espanjan kuningas.�� Gogolin tragikoominen teksti sekä valovoimaisen Martti Suosalon samanaikaisesti hersyvä sekä riipaiseva tulkinta todellisuudentajunsa menettävästä miehestä on teatterikokemuksen arvoinen elämys.

Uusi suomennos: Anton Nikkilä
Ohjaus: Kari Paukkunen
Visualisointi: Martti Aiha
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Valosuunnittelu: Mikki Kunttu
Tallenteen kuvaus: Arto Kaivanto ja Harri Anttila
Tuotanto: KP-ideat Oy / Kulttuurikone

Liput myynnissä nyt! Osta lippusi tästä!

28.5.2020 klo.18.00. Jonna Järnefelt & Jukka Leppilampi: Olohuonepoppia

15.-31.5.2020 Maltti ja Valtti -Show

Jonna Järnefelt &Jukka Leppilampi konsertoivat duona.
Olohuonemusiikki on akustista poppia.
Tekstit Heimo Hatakka
Kaikki sävellykset Jukka Leppilampi

Lähetys alkaa klo.17.50 tekijähaastattelulla, jonka jälkeen esitys alkaa n.klo.18.00. Esitys on katsottavissa Karanteeniteatterin Facebook-sivuilla tai www.helsinkikanava.fi. Esitys on ILMAINEN.
Maltti ja Valtti ovat hurjassa vauhdissa. Lupsakat lasten liikennepuistokonstaapelit ratkovat innolla elämisen pikku koukeroita ja musisoivat. Kaksikko on todellinen ilopilleri duo ja heidän tarinansa ovat hykerryttävän hassuja. Maltin ja Valtion iloisuus tarttuu. Tärkeät liikenneasiat tulevat tutuiksi ihan vaivihkaa. Terveelliset elämäntavatkaan eivät jää vieraiksi. Kiperät tilanteet selvitetään, vaikka toisinaan eteenpäin mennään melkein rimaa hipoen. Lasten neuvot ovat veijareille apu vailla vertaa! Näiden virkaintoisten toverusten edesottamuksista ja musiikista ei vauhtia eikä vaarattomia tilanteita puutu.
Karanteeniteatterissa 15.5.2020 klo.13.00, jonka jälkeen tallenne on vuokrattavissa kahden viikon ajan 31.5.2020 saakka.

Osta liput tästä.

9.-23.5.2020 Aleksanterin teatteri esittää yhteistyössä Karanteeniteatterin kanssa: Minna Koskea – Luolanainen

Alussa, kauan ennen rasvaimuja, Snapchattiä, suihkurusketuksia, nännilävistyksiä ja Trumpia oli Luolanainen! Mutta kun Luolanainen tuli tietoiseksi omasta eksistenssistään ja hämäräluolista, hän huomasi, että kaikilla linnuilla ja liskoillakin on KUMPPANI!
Tule kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa mitä tutuimpia arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. Luolanainen on näyttelijäntyön virtuositeettia parhaimmillaan!
Alkuperäisteos: Emma Peirson
Konsepti: Vanessa Frost
Kaikissa rooleissa: Minna Koskela
Ohjaus: Teemu Aromaa
Suomennos: Hanna Kaila
Sovitus: Minna Koskela

Live-striimi perjantaina 9.5.2020 klo.19.00, jonka jälkeen tallenne on vuorkattavissa 23.5.2020 saakka.

Lipun myynti on päättynyt..

14.5.2020 Ella Pyhältö: Matkalla klo.17.50

Matkalla
Suvustaan huolta pitänyt äiti nousee pääosaan kotimaiseen runouteen perustuvassa esityksessä, jossa matkataan syvälle äidin ja lapsen suhteeseen. Maailma muuttuu ympärillä mutta ajasta riippumatta lapsuudessa tarvitaan hyväksyntää, huolenpitoa ja rakkautta. Eikä vanhemmuus ole koskaan ollut helppoa. Kun poika joutuu kohtaamaan maailman nurjan puolen, on äiti paikalla ja läsnä.

Esitys perustuu tunnettujen suomalaisten runoilijoiden teksteihin Eeva Kilvestä Pentti Holappaan. Runoista muodostuu polku, joka kuljettaa kertomusta eteenpäin tarjoten samaistumispintaa niin lapsuuteen kuin vanhemmuuteen. Esitys kestää noin 30 minuuttia.

Työryhmä
ROOLEISSA: Ella Pyhältö
OHJAUS: Ella Pyhältö
DRAMATISOINTI: Veikko Halmetoja

Anniina Rokka – Sotalapset

Sotalapsi voitti valtakunnallisen monologikilpailun 2018 ollen myös yleisön suosikki.

”Sotalapsi on esityksenä pieni helmi. Tuntuu, että jokin tärkeä liikahtaa tässä ja nyt.”
-Kaleva, Eeva Kauppinen 2015

Sotalapsi on koskettava teatteriesitys Oulun sotalasten omista kokemuksista. Esitys perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieralle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Lavalla: Anniina Rokka
Ohjaus: Mikko Korsulainen

Teatteriesityksen taltiointi ja leikkaus: Harri Haataja Pohjonen Productions

oikeudet: TariNoita Annina Rokka ja Oulun seudun sotalapset ry.

Kiitos paljon jo etukäteen! ❤

Karanteeniteatterin ohjelmisto 17.-19.4.2020:

Lauantaina Stella Polariksen Impro Live! klo.18.00 alkaen Stella Polariksen Facebooksivuilla: https://www.facebook.com/stellapolarisimprov/ tai jos ei ole Facebookkia, niin www.helsinkikanava.fi.

Olemme saaneet myös Oulun Teatterin näyttelijän Anniina Rokan kehutun monologin ja vuoden 2018 valtakunnallisen monologikilapilun voittajan sekä yleisön suosikin, ”Sotalapset”, tallenteen esitettäväksi tänä viikonloppuna. Tallenne tulee katsottavasksi Karanteeniteatterin Facebookkiin ja nettisivuille koko viikonlopuksi alkaen huomenna perjantaina.

Sotalapsi on koskettava teatteriesitys Oulun sotalasten omista kokemuksista. Esitys perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieralle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Ja jos ohjelmisto ja tämä kaikki miellyttää, muistakaa myös osoittaa tukenne esitykselle tai karanteeniteatterin pyörittämiselle.

Nauttikaahan teatterista ja pysykää kotosalla! ❤

KARANTEENITEATTERIN OHJELMISTO 6.-12.4.2020

10.-12.4.2020. Karanteeniteatterin Facebook.

Mari Rantasila julkaisi uuden albumin helmikuussa 2020. Sen tiimoilta hänen piti esiintyä ympäri Suomea keväällä säestäjänään muusikko/lauluntekijä Suvi Isotalo, mutta toisin kävi, koska korona! Sen sijaan hän esiintyy nyt duonsa kanssa Karanteeniteatterissa. Suvi on säveltänyt kaikki uuden levyn laulut ja sovittanut ne yhdessä tuottaja Jouni Aslak Raatikaisen kanssa. Sanat ovat Marin omaa käsialaa.Konsertti sisältää uuden albumin laulujen lisäksi myös Rantasilan aikaisempia levytyksiä vuosien varrelta. Uudella levyllä Mari päivittää + 50 naisen kuvaa sillä: ”vaikka ihminen on + 50, ei hän silti ole muumio, vaan viriili, elävä yksilö iloineen ja suruineen”. Tulossa on tunteita ja ajatuksia herättävä striimikeikka yhdessä Marin ja Suvin kanssa.

Keikka poikkeuksellisesti nähtävissä Karanteeniteatterin Facebookissa koko viikonlopun!

Kiitos paljon jo etukäteen! ❤

8.4.2020 klo.13.00

ÄKKIVÄÄRIÄ FLAMINGON SÄÄRIÄ

Esitys 8.4.2020 klo.13.00-13.30. Haastattelu 12.50 alkaen. Karanteeniteatterin Facebooksivuilla tai www.helsinkikanava.fi

HUOMIO!! 8.4.2020. STRIIMI AINOASTAAN KARANTEENITEATTERIN FACEBOOKISSA. HELSINKIKANAVA EI NÄYTÄ!

Äkkivääriä flamingon sääriä on palkittujen Suomen eturivin lausuntataiteilijoiden Jussi Lankosken ja Eero Ojalan valmistama riemukas runoesitys kaikille yli 3-vuotiaille. Rytmikkäät, monisanaiset ja nokkelat runot on poimittu Laura Ruohosen supersuosituista teoksista Allakka Pullakka (2004),Yökyöpelit (2008) sekä Tippukivitapaus (2017). Esitys on leikkisä ylistys ystävyydelle, toisten huomioimiselle ja kulinarismille sanataiteen ja esineteatterin notkeita keinoja hyväksikäyttäen.
Esityksen kesto n. 30 min